Adri

Funerali i librit?!

Botuar tek Revista Flatra Shpalljen e librit si të vdekur që meriton përgatitjen e funeralit e kanë bërë edhe herë të tjera më parë kur ka pasur ndonjë revolucion teknologjik që ka pretenduar se se do penalizonte shkrimin, sikurse qe rasti ...

Për një debat me këmbë në tokë për debatin shterp mbi identitetin shqiptar

Botuar tek revista Shenja Opinioni publik shqiptar përballet hera herës me një rifshfaqje të përplasjeve mbi marrëdhëniet Tiranë-Prishtinë dhe me sa duket provokohet shumë lehtë për këtë temë. Mjafton ndonjë problem në doganë të produkteve të ndërsjella të shkaktuara prej ...

Teknologjia digjitale si revolucion i ri industrial

Teknologjia digjitale si revolucion i ri industrial Orteku i teknologjisë digjitale është duke e marrë me vete përpara njerëzimin dhe duke e përmbytur me arritje të shumta në fusha si inteligjenca artificiale, robotika, kompjuterët kuantik, nano-teknologjia apo printimi 3-D. Bëhet fjalë ...

Rrugët për të lidhur më shumë shqiptarët me njëri tjetrin

  Botuar tek revista Shenja Autostrada e Kombit dhe rruga Ibrahim Rugova kanë qenë dy projektet infrastrukturore më të mëdha dhe të përfolura në trojet shqiptare dhe fatkeqësisht akuzat për korrupsion e kanë eklipsuar ose njollosur përfitimin patriotik që është siguruar ...

ISIS si totalitarizëm dhe rreziku për shoqërinë tonë

  Kohëve të fundit krimet e ISIS-it kanë zënë qendrën e vëmendjes së medieve botërore dhe opinionit publik shqiptar. Ajo që e bën akoma më shqetësuese këtë situatë është numri alarmant i bashkëkombësve tanë që janë rekrutuar nga ky formacion terrorist ...