• Retorika Patetike per Korrupsionin by : October 1, 2015

  Retorika Patetike per Korrupsionin Botuar tek Gazeta Shqip Korrupsioni është një ndër pengesat kryesore të zhvillimit të demokracisë dhe ekonomisë së shqiptarëve dhe lufta ndaj këtij fenomeni social meriton maksimumin e energjive dhe burimeve. Mirëpo ajo që vihet re është se diskutimi ...

  Continue Reading
 • Dora e dukshme dhe e gabueshme e shtetit në ekonominë shqiptare by : June 10, 2010

  Dora e dukshme dhe e gabueshme e shtetit në ekonominë shqiptare botuar tek gazeta Shqip Një ndër burimet kryesore të krizës së madhe që ka kapur ekonominë amerikane gjatë këtyre viteve dhe si pasojë gjithë ekonominë botërore, gjendet tek tregu i ndërtimit ...

  Continue Reading
 • Qëndrimi i Tiranës ndaj Kosovës dhe celësi i zgjidhjes by : June 2, 2010

  Qëndrimi i Tiranës ndaj Kosovës dhe ëelësi i zgjidhjes botuar tek gazeta Shqip Kësaj të hëne u zhvillua në Manastir të Maqedonisë një konferencë rajonale dyditore për integrimin në NATO të vendeve nga Evropa Juglindore ku Kosova u privua nga pjesëmarrja. Mirëpo ...

  Continue Reading
 • Shqipëria e humbur dhe rruga për ta shpëtuar by : May 24, 2010

  Shqipëria e humbur dhe rruga për ta shpëtuar botuar tek gazeta Shqip Një ndër epokat më të lavdishme të lëvizjes kombëtare shqiptare ka qenë padyshim lufta për mbrojtjen e Plavës dhe Gucisë prej forcave të Lidhjes së Prizrenit dhe popullsisë trime vendase ...

  Continue Reading
 • Bursa apo stili i vjetër i hapjes së shkollave të reja by : May 20, 2010

  Bursa apo stili i vjetër i hapjes së shkollave të rejabotuar tek gazeta Shqip Pak ditë më parë, Kryeministri shpalli një nismë të re arsimore, atë të hapjes së katër fakulteteve të teknologjisë së informacionit, ndërkohë që arsimi ...

  Continue Reading
 • Komisioni i Shërbimit Civil, ai i Ruzhdies dhe greva e urisë by : May 15, 2010

  Komisioni i Shërbimit Civil, ai i Ruzhdies dhe greva e urisë botuar tek gazeta Shqip E gjithë vëmendja e opinionit publik tanimë është përqëndruar tek greva e urisë që kërkon hapjen e kutive për hir të transparencës dhe për të bërë një ...

  Continue Reading
 • Patriotizmi shqiptar midis kozmopolitanizmit dhe provincializmit by : February 10, 2010

  Patriotizmi shqiptar midis kozmopolitanizmit dhe provincializmit botuar tek gazeta Shqip Tërësia territoriale është padyshim një ndër dy tre gjërat më të rëndësishme dhe delikate në gjithë historinë e cilitdo shteti por në Shqipëri është trajtuar nga qeveritarët si të ishte diçka teknike, ...

  Continue Reading
 • Pas rënies së murit të Shengenit by : February 5, 2010

  Pas rënies së murit të Shengenit botuar tek gazeta Shqip Një ndër gjërat që e bën Shqipërinë të famshme në fushën e marrëdhënieve ndërkombëtare është izolimi i skajshëm gjatë së kaluarës komuniste duke bërë shërbyer si ilustrim klasik në literaturë sa herë ...

  Continue Reading
 • Shqipëria e Realit dhe Shqipëria e realitetit by : January 29, 2010

  Shqipëria e Realit dhe Shqipëria e realitetit botuar tek gazeta Shqip Prej një jave vazhdon jehona e fikjes së dritave të stadiumit Qemal Stafa në ndeshjen midis Realit të Madridit dhe Gramozit, duke uzurpuar hapjen e revistave kryesore të lajmeve në televizione, ...

  Continue Reading
 • Shteti paramodern by : January 18, 2010

  Shteti paramodern botuar tek gazeta Shqip Fatmirësisht po duket se kriza e përmbytjes po shkon drejt mbylljes dhe falë Perëndisë mëshirëplotë dhe angazhimit vetëmohues të shumë njerëzve që morën pjesë në përballimin e kësaj krize, shpëtuam pa viktima. Tani që kaluam fazën ...

  Continue Reading